Whiskykasser​

Nordisk Brænderis whisky, Special Edition No. 1, pakkes i en flot håndlavet kasse af Nordbo autismecenter.

De Gule Værksteder, som har produceret trækassen til den første whisky fra Nordisk Brænderi, er et beskyttet beskæftigelsestilbud til unge og voksne mennesker med en autismespektrum-forstyrrelse, herunder Aspergers syndrom og andre kontakt-vanskeligheder. 

De Gule Værksteder blev grundlagt i august 2007, som en afdeling under Fonden Autismecenter Nord-Bo. De Gule Værksteder er en aktiv arbejdsplads, hvor mennesker med særlig behov for struktur og forudsigelighed, kan skabe en meningsfyldt hverdag for sig selv, samtidig med at de producerer noget, der er til gavn og glæde for andre.

Foruden træværkstedet, hvor trækassen er produceret, indeholder De Gule Værksteder også et Skovhold, en Montageafdeling, en Kreativ Produktion, en Cykelbutik/Værksted og en Butik, hvorfra der sælges produkter, som er fremstillet i de forskellige afdelinger.

Kunder kan bestille et af vores værksteder til at udføre special-opgaver, og De Gule Værksteder løser mange spændende opgaver.​

​Personale og værkstedsmedarbejdere byder dig velkommen til at kigge indenfor i De Gule Værksteder. Der er altid en kop kaffe på kanden, og vi har som regel tid til en snak.

Billederne viser ”i store træk”, hvordan trækasserne er blevet til. Først har skovholdet fældet træer og kørt stammerne hjem til vores savværk, hvor stammerne er savet op til planker. Plankerne er herefter tørret i nogle måneder, inden de er savet til brædder på rundsaven i træværkstedet. Brædderne er så skåret op i de forskellige længder på afkortersaven for herefter at blive savet i tykkelse på en stor båndsav. En not er herefter fræset i side- og bundstykket. Inden kasserne er limet og samlet med klammepistol, er alle træstykkerne blevet ”brændt” med en lille gasbrænder.

Se mere om Autismecenter Nord-Bo og De Gule Værksteder på: www.nordbo.dk 

​​

Hjortdalvej 227 - 9690 Fjerritslev - Tlf: +45 4119 8270 - info@nordiskbraenderi.dk - CVR: DK37520462

​